maanantai 10. helmikuuta 2014

Suut makiaks! Vertailussa 2 erillaista protsku pannariohjetta!

Netissä pyörii erillaisia protskupannari ohjeita ja oon testannu muutamia. Tässä kuitenkin ehkä paras ohje joka löytynyt The Good morningin -blogista toisen ohjeen taisin bongata jostain pakkotoiston keskustelusta (en enää löytänyt linkkiä sinne)



Elikkäs otetaan ensin keskusteluun se pakkotoisto.comin protskupannari ohje.

250g maitorahkaa (Ehrmann tai muu vastaavaa)
3 kananmunaa
2 kananmunavalkuaista
1-2dl protskua (mieluiten vanilja, itse käytin suklaa-pähkinä)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja kananmunat keskenään.  Lisää leivinjauhe protskun sekaan. Ripottele ainekset mielellään siivilän läpi, jotta vältyty "paakuilta". Laita uuni lämpenemään 200asteen ja paista 10-20min.

Mielipide
Jouduin ohjeeseen lisäämään hiukan lisää protskua ja laittamaan muutaman ruokalusikallisen vehnäjauhoja jotta massasta tuli enemmän sitkeempi. Maku oli ihan ok, mutta protskun ja pähkinän sekä suklaan maku tunki kovasti läpi. Varmasti parempaa, kun testaisi vaniljaprotskun kanssa. Pannukakku näytti kuitenkin ihan pannukakulta ja koostumus oli ihan ok. Ehkä hiukan vähän liian tiivis, mutta menetteli.

Sitten testiin pääsi The good morning protskupannari ohje.

4 Munaa
2 Keskikokoista kypsää banaania
2 rl rahkaa (Ehrmann tai muu vastaavaa)
1 1/2 protskua (vanilja itse käytin jälleen suklaa-pähkinää)
2tl leivinjauhetta
1/2suolaa
1 tk kardemummaa

Sekoita rahka ja kananmunat keskenään.  Lisää leivinjauhe protskun sekaan. Ripottele ainekset mielellään siivilän läpi, jotta vältyty "paakuilta". Laita uuni lämpenemään 200asteen ja paista 10-20min.

Mielipide
Tätäkin ohjetta sovelsin hiukan. Laitoin 250g rasvatonta maitorahkaa (Ehrmann) ja 2 1/2 banaania sekä protskua 2 dl. Eli vähän tuhdimpi satsi. Suolaa en laittanut ollenkaan.
VOI TAIVAS. Oli ensimmäinen ajatus, kun paistoin pannaria! Protsku ei puskenu ollenkaan läpi, vaan makea banaani peitti koko protskunmaun allensa. Pieni suklaan-pähkinän maku tunki suuhun joka ei myöskään ollut paha, kun banaani hallitsi hyvin makuja. Mutta ei siis kuitenkaan liikaa! Tätä pannaria voisi hyvin tarjoilla vieraille ja uskon, että menisi kuin "vääräraha". Tuskin kukaan huomaisi, että protskupannari olisi kysessä. Varsinkin, kun pannarin tekisi vielä vanilja protskuun, niin voi morjens! Uskon sen olevan vieläkin parempaa! Kaardemumma kruunasi koko homman. Pieni ripaus sitä kussakin palasessa... ommmomomommm... Suosittelen testaamaan!


Kuvat: weheartit.com
- Krista




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti