keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Treenaaja: Näitä kannattaa syödä!

Moni ihminen eksyy blogiini hakusanoilla "Miten syödä oikein?" ja "Fitness ruokia" ja "Fitness ruokareseptejä"

Lupaan tällä viikolla laittaa jotaitakin hyvin ruokareseptejä jotka olen todennyt itse hyviksi, mutta eivät ole perus. "Kanaa ja Parsaa".  vaan ihan reseptejä. Ja enimäkseen "herkkureseprejä", mutta proteiini on korkealla ja rasvat ja hiilarit alhaiset.

Mutta sitten näihin ruoka-aineisiin, jotka tutkitusti auttavat rasvanpalamiseen, nopeuttavat aineenvaihduntaa tai sisältävät paljon proteiiniä.

Omena
















Omena tulli mullekin ihan yllätyksenä. En olis uskonut, että tämä edistää lihasten kasvua ja poistaa kehonrasvaan, mutta :
"v. 2007 Medicine &  Science in Sports & Exercise- tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että rotat joille annettiin omanan polyfenoleja kokivat merkittävää voiman nousua ja menettivät enemmän kehonrasvaa kuin muut kontrolliryhmän eläimet"



Tumma riisi

Kannattaa valita mielummin tumma riisi, kuin vaalea riisi. Tumma riisi sulaa hitaammin ja pitää nälkää kauenmmin poissa lisäksi sisältää gamma-aminovoihappoa jota valkoinen riisi ei sisällä. Tämä happi voi nostaa kasvuhormoonin tasoa  mikä kiihdyttää rasvanpolttoa ja lihaskasvua.









Kanan rintafilee

Turhaa varmaan hehkuttaa, että kananrinta on parasta joita treenaja/kehonrakentaja voi laittaa suuhunsa. Siinä on paljon proteiinia joka on poikkeuksellisen vähärasvaista. Se kasvattaa taatusti lihaksia, mutta ei vyötäröä.









Kahvi

Se, että kahvissa on piristävää vaikutusta, myös kahvi on parhaimpia rasvanpolttajista, koska kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tutkimukset osoittavat, että "kofeiinini nauttiminen ennen treeniä voi  merkittävästi lisätä voimaa eli voit nostaa enemmän painoja ja siten rakentaa suurempia lihaksia"








Raejuusto

Raejuusto on ihanteellinen proteiinipitoinen iltapala. Se sisältää paljon kaseiinia, joka on tärkeimpiä lihasten rakennusaineita. Koska kaseiini, muuttuu vatsassa geeliksi, se sulautuu hitaasti ja vapauttaa animihappoja tasaisesti ja pitkään. Sisältää myös kalsiumia joka on maitotuotteiden tärkein rasvaapolttava tekijä.



Kananmunat

Kananmunat sisältävät paljon proteiinija ja sopivat erityisesti bodaukseen. Journal of American College of Nutrition - tieteislehdessä julkaistussa tutkinmuksessa todetaan, että koehenkilöt, jotka söivät aamiaiseksi kananmunia soivät vähemmän kaloreita sekä lounaalla, että päivällisellä ja pudottivat täten enemmän painoa, kuin ne jotka eivät syönneet kananmunia.












Geippi

Greippi on hyvä kehonrasvanpolttaja. Journal og Medicinal Food - tieteislehden tutkimus osoitti, että greippi puolikkaan syöminen (tai 1annoksen greippimehun juominen) kolme kertaa päivässä voi johtaa lisääntyneeseen rasvanpolttoon.



Vihreä tee













Vihreä tee on erittäin tehokas rasvanpolttaja. Sen vaikuttava aine on epigallokatekiinigallaatti (EGCG). Se, että se polttaa äärimmäisen tehokkaasti rasvaa, myös hillitsee tulehduksia ja nopeuttaa lihasten palautumista, mikä tekee vihreästä teestä mahtavan kehonrakennusravinteen.

Lohi

Lohi siltää terveellisiä rasvoja, sisältää proteiinejä ja on tehokas rasvanpolttaja. Lohen rasvat ovat omega 3-rasvahappoja pääsääntöisesti. Jotka nopeuttavat palautumista, kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja tehostavat rasvanpolttoa. 


Tonnikala

Kyvyt tonnikala murskana on halvempaa ja vähemmän rasvaista kuin valkotonnikala. Ironista kyllä, mutta valkotonnikalan rasva polttaa enemmän kehonrasvaa. Tonikalassa on myös paljon omega 3 rasvahappoja jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa.

Jos olet kulkenut lämmin rahkapurkki laukussa, niin suosittelen tästä lähtien mielummin kulkemaan lämmin tonnikalapurkki laukussa.







Saksanpähkinät


Saksampähkinät... ILMAN SUKLAATA SIIS sisältävät omega 3, jotka siis edelleen polttivat rasvaa kehosta.




Tällänen pläjäys siis erillaisista ruoka-aineista joita kannattaa nauttia treenatessa :) Joillekin varmaan ihan "vanhaa kauraa", mutta toivottavasti joillekin oli jotain uuttakin joukussa :)

Tietolähteenä toimii  http://muscle-fitness.fi/
Kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti